همیار پروژه صنعت و ساختمان
اولین مرکز برگزاری آزمونهای آنلاین نظام مهندسی ساختمان
مجری برگزاری دورههای تخصصی مدیریت پروژه
همیار پروژه صنعت و ساختمان
اولین مرکز برگزاری آزمونهای آنلاین نظام مهندسی ساختمان
مجری برگزاری دورههای تخصصی مدیریت پروژه
از نظر ظاهری، پوشش نهایی و روکش ساختمان را نازک کاری میگویند. در واقع هر کاری که روی سفت کاری بنا انجام میشود به نوعی نازک کاری است. شما پس از ساخت بنا نمیتوانید سفت کاری را ببینید زیرا روی آن با بتن، کاشی، رنگ و … پوشیده شده است. بنابراین شکل و ظاهر ساختمان بستگی به نحوه نازک کاری و مهارت استادکار بنایی دارد.
شمشه گیری بعد از کروم بندی جهت تراز کردن دیوارانجام میشود. درز دیوارها عایق بندی میشود و از نفوذ ملات نمای ساختمان به سفیدکاری دیوارها جلوگیری به عمل می آید. به این ترتیب که وقتی کرومها بر اساس اصول مشخص روی سطح مورد نظر اجرا شدند، باید فاصله میان دو کروم را با ملات سیمان پر کرد و سپس با استفاده از شمشه آن را صاف نمود. در این حالت تمامی کرومهای اجرا شده به هم متصل میشوند و دیوار به شبکههایی تقسیم میشود که به راحتی و با اطمینان از شاقول بودن آن میتوان به اندودکاری با ملات پرداخت .
ملات اندودکاری مخلوط گچ و خاک است که معمولا برای آستر اندودکاری در داخل ساختمان استفاده می شود. ملات اندودکاری سفید و خاکستری با دانه های درشت و ریز در بازار عرضه میگردد. معمولا ملات خاک و گچ در محیط های بسیار گرم دچار ترک انقباضی نمی شوند. این ملات معمولا میزان ترکیب مشخصی دارد و به دو روش سنتی و پاششی قابل اجراست.
در گچ کاری عملیات سفیدکاری در واقع به نرمه کشی و رویه کشی سطح دیوار و سقفی که آستر یک گچه یا گچ و خاک دارد، گفته میشود. سفیدکاری روی آستر یک گچه ضخامت خیلی کمتری دارد زیرا سطح به خودی خود سفید است. اما در سفیدکاری روی آستر گچ و خاک، برای پوشاندن رنگ قهوه ای ضخامت کمی بیشتر است.
سفیدکاری با ملات گچ زنده
برای تهیه ی ملات زنده برای سفید کاری، گچ را الک کرده و تبدیل به گچ نرم میکنند. این ملات نسبت به ملات پرکاری کمی شل تر است. یعنی نسبت گچ به آب آن کمتر است. این کار به این دلیل است که ضخامت سفید کاری حدود یک میلی متر است و بسیار نازک میباشد. پس اگر این ملات سفت باشد، اجرای آن با ماله ممکن نیست، ضخامت کار بیشتر می شود و باعث ایجاد موج در گچ کاری می شود.
به طور کلی برای کف سرویسهای بهداشتی، پشت بامها، آشپزخانهها و سایر قسمتهایی که در تماس با آب هستند عایق کاری یا ایزولاسیون امری ضروری است. کف سازی با هر نوع مصالحی که باشد نظیر سنگ، سرامیک، موزاییک، آسفالت و غیره دارای خلل و فرج ریزی می باشد که آب به راحتی از آنها عبور میکند. اگرچه کف سازی تا مقدار خیلی زیادی مانع از عبور آب به لایه زیری میشود اما به تنهایی کافی نیست. به همین دلیل زیر لایه کف سازی همواره لایه عایقکاری قرار دارد. این لایه دارای شیب مناسب به سمت چاه یا آبرو است تا در صورت عبور رطوبت از کف سازی این رطوبت به سمت آبرو هدایت شده و به سقف طبقه پایین منتقل نگردد.
از دو روش عمده عایق کاری رطوبتی میتوان به قیرگونی (قیر و گونی) و ایزوگام اشاره کرد.
زیرسازی برای جلوگیری از نشست کردن ساختمان و حفظ تاسیسات زیر کار، مثل لولهها هست. این مرحله خود شامل متراکم کردن خاک و ماهیچه کشی (پر کردن به کمک سیمان) هست.
هدف از اجرای این مرحله، ایجاد تراز در سطح هست. یکی از مهمترین بخشهای اجرایی کفسازی ساختمان، رعایت شیب مناسب سطوح هست که در این مرحله اتفاق میافته. این شیب در بخشهایی اهمیت بیشتری داره که امکان جاری شدن آب وجود داره.
از کارهایی که ممکن است قبل از کف سازی انجام شود:
عبور لوله کشی آب از کف ساختمان
عبور خرطوم و سیم کشی برق از کف
برای کفسازی ساختمان باتوجه به محیط و سلیقهی شما مصالح استفاده میشود. کفسازی باید همسو با دکوراسیون داخلی ساختمان انجام پذیرد و از رنگهای استفاده شود که ترکیب رنگی خانه را تکمیل کند. برای کفسازی از ماسه، بتن، شن، فوم بتن، بلوکاژ، سیمان، قیر، گونی، عایق رطوبتی و کاشی استفاده میشود. همچنین برای پوشش سطح انواع کفسازی مدرن از مصالح زیر استفاده میشود:
کفسازی با موزاییک
کفسازی با سنگ
کفسازی با سرامیک
کفسازی با پارکت و لمینت
کفسازی ساختمان با پوکه
به وسیله ریسمان رنگ پاش، خط تراز سقف کاذب بر روی دیوار پیرامونی قرار گرفته مشخص می شود. نبشی تراز در جای خود به وسیله یک عامل اتصال مناسب و در فاصله های مشخص به دیوار زمینه وصل می شود.
با ریسمان رنگپاش، جای اصلی اجرای آویزها بر روی سقف اصلی صورت می گیرد. به وسیله یک عامل اصلی در اتصال، آویزها در فاصله هایی به اندازه حداکثر ۱۲۰ سانتیمتر به سقف اصلی اتصال پیدا می کنند. برای همین منظور و با توجه به نوع شرایط سقف اصلی، می توان از مهارچکشی و یا مهارهای مخصوص عضوهای توخالی استفاده کرد. مهارچکشی برای سقف هاب بتنی و مهارهای ویژه برای بلوک های سقفی سیمانی و یا سفالی در تیرچه بلوک مورد استفاده قرار می گیرد.