همیار پروژه صنعت و ساختمان 

ارائه دهنده خدمات مهندسی صنایع و کنترل پروژه به پیمانکاران، کارفرمایان و واحدهای تولیدی

مجری برگزاری دوره‌های تخصصی مدیریت پروژه 

04135241926 09335122953

[wpml_language_selector_widget]

تاسیسات برقی و مکانیکی ساختمان فاز 2

آخرین مرحله از عملیات اجرایی ساختمان عملیات مربوط به تاسیسات برقی و مکانیکی ساختمان فاز 2 می باشد.این مرحله پس از نازک کاری ساختمان انجام می شود. به طور کلی سیم کشی ساختمان به دو صورت انجام میگیرد، که بسته به نیاز فرد هر کدام از این نوع که نیاز بود مورد استفاده قرار خواهد گرفت:

 

۱سیم‌ کشی روکار:


معمولاً درهنگام سیم کشی ساختمان به صورت روکار سیم‌ ها را از روی گچ به‌صورت آزاد یا داخل لوله و یا داخل داکت عبور می‌دهند، در این روش کلیه‌ ی سیم‌ ها ولوله‌ها در معرض دید هستند و به همین دلیل عیب‌یابی در این نوع سیم‌ کشی در ساختمان آسان‌تر است.

 

۲سیم‌ کشی توکار در ساختمان:

 

سیم‌کشی توکار در ساختمان ها با توجه به موقعیت محلی و یا در نظر گرفتن مسائل دیگری مانند زیبایی، ارزش اقتصادی، اهمیت حفاظتی در اماکن مختلف، به دو روش زیر اجرا می‌شود:

 

روش1 : سیم‌ کشی با جعبه‌ تقسیم 

 

در این روش سیم‌ها را از قسمت بالای دیوار و از داخل لوله‌ها به‌صورت افقی عبور می‌دهند.

در نقاط معین (در بالای کلید یا پریز) و به فاصله‌ی حدود ۳۰ سانتی‌متر از سقف، قوطی تقسیم در نظر گرفته می‌شود و تقسیم سیم در داخل آن انجام می‌شود درگذشته این روش بیشتر استفاده می‌شد، ولی امروزه به دلیل این‌که تجهیزات سیم‌کشی توسعه‌یافته و عیب‌یابی و مسائل دیگر در سیم کشی مطرح است کمتر استفاده می‌شود لذا این روش را به نام روش کلاسیک و آموزشی مورداستفاده قرار می‌دهند.

در این روش سیم‌ها را از قسمت بالای دیوار و از داخل لوله‌ها به‌صورت افقی عبور می‌دهند.

روش 2 : سیم ‌کشی  توکار با استفاده از تابلوی توزیع محلی یا جعبه ‌فیوز

 

در این روش از سیم‌ کشی توکار سیم‌ها، با توجه به توزیع برق و تقسیم‌بندی محل‌های متفاوت منزل، به‌طور مجزا به داخل جعبه‌فیوز آورده می‌شوند.

محل نصب این تابلو باید درجایی باشد که آوردن لوله‌ها برای سیم‌کشی به محل تابلوی مرکزی امکان‌پذیر باشد.

کاربرد این روش، جعبه‌ فیوز را در راهرو یا محل‌های مناسب دیگر نصب می‌کنند، در این روش امکان تغییرات یا عیب‌یابی سیم‌ها در مقایسه با دو روش بالا راحت‌تر انجام می‌شود، به همین جهت از این روش در ساختمان‌ها و اماکنی از قبیل واحدهای مسکونی، دفاتر کار، ادارات، بیمارستان‌ها و موارد مشابه آن‌ها استفاده می‌شود.

از معایب این روش مصرف بیشتر سیم و صرف هزینه‌های بیشتر هنگام سیم‌ کشی است چون همان‌طور که در بالا گفتیم برای هر قسمت منزل خود به‌طور مجزا سیم‌ کشی انجام می‌شود، به‌طور مثال در یک اتاق دو خط سیم، یکی برای روشنایی و دیگری برای پریزها سیم‌ کشی می‌شود و برای سایر قسمت‌ها مثل آشپزخانه و…نیز به این صورت است.

نصب کلید، پریز و آیفون

اجرای تابلوی برق، ارت و نصب چراغها

چاه ارت به چاه‌هایی گفته می‌شود که در عمق زمین کنده می‌شوند. برای حفر این نوع حفر چاه، در داخل آن یک صفحه مسی کار می‌گذارند و یک رشته سیم مسی بر روی این صفحه جوش می‌خورد؛ پس از آن صفحه را درون چاه ارت قرار می‌دهند تا در تماس با خاک  باشد. دور این صفحه را با موادی مانند بنتونیت می‌پوشانند و سیم را از چاه بیرون می‌گذارند. برای انجام تست باکس، این سیم را به دستگاه الکترونیک متصل می‌کنند. از چاه ارت و تجهیزات آن در جاهایی استفاده می‌شود که بتوانند رطوبت کافی خاک را تخمین بزنند. بهترین نوع خاک‌ها جهت اجرای این سیستم، خاک‌های رسی هستند.

آخرین کاری که یک لوله کش در ساختمان انجام می دهد و چیزی که در نهایت لوله کشی در سرویسها مشاهده می شود شیر آلات می باشد. پس برای نصب شیر آلات باید دقت لازم و تمیزی را به کار برد تا شیرآلات به خوبی خود را نشان دهد.


برای مشاهده مقالات تخصصی در مورد ترفندهای کاربردی نرم افزار MSP و PRIMAVERA کلیک کنید.

برای مشاهده مقالات تخصصی مهندسی صنایع، ظرفیت سنجی خطوط تولید و مطالعات کارسنجی  کلیک کنید.

برای مشاهده مقالات تخصصی در مورد مباحث متره برآورد  کلیک کنید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

11 + چهارده =